Du kan behöva prata med någon om hur du mår om du har blivit diskriminerad eller trakasserad. Många som har blivit utsatta för diskriminering eller andra kränkningar mår dåligt av det, och kan behöva stöd för att må bättre. Det är viktigt att berätta om det sker något obehagligt i vår arbetsmiljö.
Om du först vill prata med någon om det som har hänt innan du bestämmer dig för att rapportera finns det flera möjligheter.
Du kan vända dig till någon av dessa
- studerandeombud
- studerandearbetsmiljöombud (Samo)
- studievägledare
- kåren – sociala enhetens ordförande och studerande arbetsmiljöombud
- Studenthälsovården
De kan lyssna till vad som hänt dig, ge dig råd och om du önskar hjälpa dig att rapportera men de måste inte starta en utredning.
Om du istället berättar om upplevelser av trakasserier eller kränkande särbehandling till någon som är ansvarig för arbetsmiljön ska den starta en utredning. Då är det är inte möjligt att vara anonym.
Många tycker det är obehagligt att rapportera och vill inte att den andra personen ska få veta vem det är som har sagt något, men för att Chalmers ska kunna komma rätta med problem behöver vi kunna agera.
Du kan rapportera muntligt till
- din programansvarig eller utbildningsledare
- utredningsteam Trygg på Chalmers
Studentstöd
Har du en funktionsnedsättning, behöver du hjälp med matten, studievägledning eller någon att prata med? Här hittar du info om det stöd vi erbjuder. Tveka inte att höra av dig om du har frågor som rör dina studier eller din hälsa.