Materials for Tomorrow: AI möter materialvetenskap

Bild 1 av 1
Fang Liu
Fang Liu är professor vid Institutionen för Industri- och materialvetenskap och projektledare för årets Materials For Tomorrow. Foto: Håkan Sandsjö.

Den 30–31 oktober samlas internationella forskare, experter och industrirepresentanter på Chalmers och Materials for Tomorrow.
Konferensen ska inspirera och utforska hur artificiell intelligens (AI) och maskininlärning kan bidra till forskningen inom materialvetenskapen.

”Kom och låt dig inspireras på årets konferens! Delta i workshops, lyssna på föreläsningar och prova på att arbeta med AI själv. Konferensen välkomnar alla intresserade - forskare, doktorander, masterstudenter och representanter från industrin. Oavsett om du är ny inom området eller redan etablerad är årets Materials for Tomorrow en plats för inspiration och kunskapsutbyte”, säger Fang Liu, professor vid institutionen för Industri- och materialvetenskap. 
Fang som är projektledare för årets konferens, betonar vikten av att integrera AI i materialvetenskapen för att påskynda forskningen.

Läs mer om årets Materials for Tomorrow och hela intervjun med Fan Liu på vår engelska webbplats. 

Fang Liu
  • Biträdande professor, Material och tillverkning, Industri- och materialvetenskap
Maria Abrahamsson
  • Professor, Kemi och biokemi, Kemi och kemiteknik